Ціни на газ для населення в липні трохи знизяться

Тренди на світових ринках газу дозволяють знижувати ціну для українців. У липні роздрібна ціна для побутових споживачів становитиме від 7,6 до 8,2 гривень за кубометр залежно від регіону.

На своїй офіційній сторінці в Facebook «Нафтогаз» трохи порадував українців тим, що ціна на газ в липні буде знижена.

У пості мова йде про те, що «вже знижена ціна на газ відповідно до руху ринку. Тому, в залежності від тарифу облгазів, кінцева роздрібна ціна для побутових споживачів в липні складе від 7,6 до 8,2 гривень за кубометр газу».

Однак на думку багатьох провідних економічних експертів, ціна на газ для населення могла би бути ще менша. Але поки, політика керівництва НАК «Нафтогаз» спрямована на те, щоб із бюджетів українців максимально викачати гроші.

Щоб «Нафтогаз» не зміг більше зловживати своїм монопольним становищем в уряді розробили спеціальний документ. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що ціни на газ для населення в червні були свідомо завищені. Цікаво, а прем’єр так само думав, коли уряд восени минулого року підняв ціну газу для населення відразу на 23,5 відсотка?

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Верховна Рада України не прийняла відставки прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

В Україні продовжує збільшуватися заборгованість по заробітній платі. Згідно з оновленими зі статистичними даними, заборгованість роботодавців становить понад 2,6 мільярда гривень.