Зростання внутрішньої злочинності в Іспанії під час пандемії

Випадки пограбувань будинків в Іспанії збільшилися під час пандемії коронавіруса. За словами начальника Національної поліції Хосе Анхеля Гонсалеса, злочинці бродять, одягнені як медичні працівники, і закликають людей відкрити їм свої будинки.

Протягом минулого тижня надходили повідомлення про численні випадки, коли злочинці видавали себе за співробітників різних установ, які заходили в будинки людей і скоювали злочини.

Найбільш поширена версія була для лікаря або санітара, який наполіг на тому, щоб увійти, нібито, щоб пройти тест на коронавірус. В інших випадках підозрюваним хотілося повідомити, що вони роздають маски і рукавички.

Хосе Анхель Гонсалес закликав своїх співвітчизників не відкривати двері незнайомцям.

До 30 березня кількість заражених коронавірусів в Іспанії досягла 85200, що вище, ніж число заражених в Китаї. Жертв уже 7340, що робить країну другою після Італії.

Обмежувальні заходи в Іспанії були продовжені до 11 квітня включно. Жителі країни мають право виходити з дому тільки в певних випадках – купувати їжу, ліки, йти в лікарню, допомагати людям, які не можуть впоратися самостійно або ходити на роботу. Уряд вирішив призупинити будь-яку діяльність, яка не є життєво важливою.