Французького журналіста викрали джихадисти в Малі

У відео, поширеному в соціальних мережах, французький журналіст стверджує, що був викрадений в Малі на початку квітня групою джихадистів, пов’язаних з «Аль-Каїдою». Коротке відео не вдалося перевірити незалежно, хоча представник МЗС Франції підтвердив, що Олів’є Дюбуа зник.

Журналіст працював в декількох ЗМІ, включаючи міжнародний телеканал France 24 і Liberation daily. У відео, яке триває близько 20 секунд, Дюбуа сказав, що був викрадений 8 квітня в центральному районі Гао «Групою підтримки ісламу і мусульман» (GSIM), найбільшим джихадистська альянсом в Сахеле.

У МЗС Франції також прокоментували випадок: «Ми підтримуємо контакт з його сім’єю і малійські владою. Ми проводимо технічні перевірки на відео “.

Викрадення звичайні, як для малійців, так і для іноземців. Останнім французьким заручником стала 75-річна Софі Петроній, яка була звільнена в жовтні минулого року разом з Малійскім політиком Сумаілом Сіссе і італійцями Ніколою Кьячіо і П’єром Луїджі Макали.

Постійно ходять чутки, що за чотирьох заручників було виплачено викуп, що ніколи не підтверджувалося Малійскім урядом, так само, як і звільнення 200 ув’язнених, деякі з яких є джихадистами.