Європарламент хоче зупинити будівництво “Північного потоку-2” через Навального

До справи Навального підключився і Європарламент. Згідно з проектом резолюції Європарламенту, після арешту критика Кремля ЄС повинен зупинити будівництво «Північного потоку-2».

“Пропозицію підтримують фракції консерваторів, соціал-демократів, лібералів і зелених. Європарламент хоче зупинити будівництво німецько-російського газопроводу «Північний потік-2» через арешт Олексія Навального”, – пише SPIEGEL. У запропонованій резолюції йдеться, що Євросоюз повинен негайно припинити його будівництво.

Крім зупинки будівництва трубопроводу, депутати Європарламенту також пропонують ввести санкції проти фізичних та юридичних осіб, причетних до вирішення про затримання Навального. Пропонуються санкції проти відповідальних за напади на представників опозиції.

Нагадаємо, що Олексій Навальний був затриманий в неділю після приземлення в аеропорту Шереметьєво і буде перебувати під вартою протягом 30 днів, поки суд не винесе йому вирок.

На даний час Навальний міститься в СІЗО «Матроска Тиша» в Москві.

За словами голови ЄНП Манфреда Вебера, проект «Північний потік-2» – це можливість чинити тиск, оскільки призивів до Москви явно недостатньо. “Це найпотужніший інструмент, який у нас є”,- додав він.

Також депутати Європарламенту мають на увазі заморожування активів в ЄС і обмеження свободи пересування для деяких осіб. «ЄС більше не повинен бути місцем, де вітаються російські багатства невідомого походження», – йдеться в тексті, голосування по якому відбудеться сьогодні.

Незважаючи на зростаючу критику, уряд Німеччини підтримує проект будівництва газопроводу. “Ставлення федерального уряду до проекту не змінилося”, – заявив сьогодні офіційний представник Федерального міністерства економіки.