Майже через 20 років в Іспанії був виявлений випадок обміну немовлят

Органи охорони здоров’я Іспанії заявляють, що майже 20 років тому в пологовому будинку сталася помилка. Випадок був розкритий після того, як одна з дівчаток в більш старшому віці випадково виявила за допомогою тесту ДНК, що вона не є дочкою своїх передбачуваних батьків.

«Це була людська помилка, і ми не могли визначити, хто винен», – заявила на прес-конференції Сара Альба, керівник служби охорони здоров’я Ріохи. «Тоді системи були іншими, і вони не були такими комп’ютеризованими, як зараз», – сказала вона, запевнивши, що цього не повинно повторитися.

Новонароджених обміняли в 2002 році після того, як вони народилися з різницею в п’ять годин у лікарні в Ріосі. Обидва немовляти перебували в інкубаторі.

Дівчині, яка першою виявила, що її віддали не тим батькам, зараз 19 років, і вона вимагає від місцевих органів охорони здоров’я компенсації в розмірі 3 млн. євро.

Альба зробила заяву після того, як сьогодні місцева газета Rioja оголосила про заміну. За даними видання 24 Chassa, про помилку повідомили і іншій дівчині, яку в дитинстві віддали не тим батькам.