Колишній король Іспанії Хуан Карлос залишає країну через підозри в корупції

“Через підозри в корупції і розслідування Верховного суду колишній король Іспанії Хуан Карлос оголосив в листі своєму синові королю Філіпу VI про своє рішення покинути країну”, – повідомили світові агентства.

У червні Верховний суд Іспанії почав розслідування причетності Хуана Карлоса до контракту на будівництво високошвидкісної залізниці в Саудівській Аравії після того, як швейцарська газета Tribune de Geneva написала, що він отримав 100 мільйонів доларів від тодішнього саудівського короля Абдалли.

Після серії скандалів під час його правління Хуан Карлос відрікся від престолу в 2014 році на користь свого сина Філіпа VI і втратив імунітет від судового переслідування, яке іспанська конституція надає главі держави. Після повідомлень у засобах масової інформації, що Філіп стане спадкоємцем офшорного облікового запису, стверджуючи, що у Саудівській Аравії лежить 65 мільйонів євро для Хуана Карлоса, Філіп відмовився від будь-якої майбутньої особистої спадщини від свого батька. Філіп також позбавив Хуана Карлоса його щорічної державної субсидії в розмірі 194232 євро.