Економіка США, схоже, стоїть на колінах перед коронавірусом

“Економіка США завжди могла швидко відновлюватися, але на цей раз країна зіткнеться з найтривалішою кризою в історії”, – прогнозує датська газета Berlingske.

За словами автора матеріалу, коронавірус завдав серйозного удару по США. У другому кварталі найбільша економіка світу зазнала найбільший спад за післявоєнний період. ВВП США скоротився на 32,9 відсотка в порівнянні з тим же періодом минулого року.

Зниження економічної активності і найвищий рівень безробіття з 1930-х років привели до скорочення податкових надходжень і збільшення державних витрат. Споживання впало, як і інвестиції в бізнес і житло, а кількість нових заяв на допомогу з безробіття продовжує зростати.

Газета зазначає, що ніхто не вірить в швидке одужання за межами Білого дому. Глава Федеральної резервної системи Джером Пауелл раніше заявив, що «економічний розвиток багато в чому буде залежати від поширення вірусу». У Сполучених Штатах кількість смертей від COVID-19 знову перевищує тисячу осіб в день, і ця тенденція з’явилася на цьому тижні.

У березні Сенат прийняв рішення виділити 2 трильйони доларів на підтримку економіки країни, в травні уряд виділив на ці цілі ще 3 трильйони доларів. У липні почалися обговорення нового пакету на 1 трильйон доларів.