Сильні дощі затопили Словенію і Хорватію

За повідомленням AP, проливні дощі торкнулися частина Хорватії і Словенії у Адріатичного моря, викликавши повені і зсуви, а також ускладнили дорожній рух.

Безперервний дощ біля узбережжя Словенії привів до того, що річка Драгон вийшла за межі її кордону з Хорватією, заблокувавши головну дорогу в цьому районі і перекривши прикордонний перехід.

Зсув повалив дерева в районі прибережного міста Копер і затопив регіональні дороги, а води Адріатичного моря затопили частину узбережжя у Піранської затоки.

Влада заявила, що більше 200 домашніх господарств залишилися без електрики в північно-західній частині країни, в тому числі в прибережному місті Ізола і у віддалених гірських районах, де мокрий сніг і падаючі гілки обривають кабелі, блокуючи передачу електроенергії.

У сусідній Хорватії погана погода затримала пороми, які вирушають на острови в Адріатичному морі, і викликала зсуви і повені на півночі півострова Істрія.

“Служба порятунку відреагувала на десятки попереджень про повені на півострові, які заблокували дороги і погрожували домівках і людям”, – сказав Діно Козлевац, співробітник служби катастроф та нещасних випадків.

Сильні прибережні вітри спонукали влади заборонити рух вантажівок з причепами на головній прибережній дорозі, а також на внутрішніх дорогах, де сніг і туман можуть призвести до затримки. Зсуви перекрили кілька інших місцевих доріг, а дорожники зайняті ремонтом дорожніх ліхтарів і витягуванням автомобілів з води.