Пиво і чіпси в битві за регулювання клімату

Як повідомляє BBC, улюблена всіма комбінація пива і чіпсів вперше використовується для боротьби зі зміною клімату.

Crisps Walkers використовує технологію, яка знижує викиди CO2 в процесі виробництва на 70%.

Технологія буде використовувати CO2, що вловлюється при ферментації пива на броварні, який потім змішується з картопляними відходами та перетворюється на добриво.

Потім він буде використовуватися в поле для підгодівлі врожаю картоплі в наступному році. Виробництво добрив зазвичай призводить до високих викидів CO2, але технологія Walkers робить це без утворення CO2.

Таким чином, поєднання пива і чіпсів виконує подвійну функцію. Воно запобігає викидам CO2 пивоварних заводів в атмосферу і зменьшує CO2, який зазвичай утворюється при виробництві добрив.

Цей геніальний подвійний удар був розроблений на грант уряду Великобританії в рамках стартапу CCm 14 співробітниками.

Цього року добрива були протестовані на картопляних грядках, а в наступному році Walkers встановить обладнання CCm на своєму заводі в Лестері, щоб підготуватися до врожаю 2022 року.

Ще не вирішено, з якою пивоварнею Walkers буде працювати. Нова технологія доповнює існуючі методи усадки вуглецю.

Компанія встановила анаеробний варильний котел, який живить картопляні відходи бактеріями для виробництва корисного метану.Метан спалюється для виробництва електроенергії для процесу смаження чіпсів, що дозволяє уникнути викиду шкідливих газів при спалюванні викопного палива.