Більше 100 000 будинків в Японії залишилися без електрики через тайфун

За повідомленням японського телебачення, не менше: 117000 будинків на острові Кюсю на південному заході Японії залишилися без електрики через проливні дощі і сильні вітри, викликані тайфуном Майсак в цьому регіоні.

Відзначається, що в місцевих префектурах Сага, Кумамото і Фукуока також повідомлялося про відключення електрики. Однак в більшості випадків це відбувається в південно-західній префектурі Нагасакі, де близько 114 000 будинків залишилися без електрики.

Тайфун на даний час рухається до Корейського півострова і вже торкнувся південно-східне узбережжя Південної Кореї. За повідомленням південнокорейського інформаційного агентства Yonhap, щонайменше 64000 будинків залишилися без електрики.

Це дев’ятий тайфун в цьому році, що утворився в Тихому океані, і, за даними південнокорейських метеорологів, він посідає сьоме місце за швидкістю вітру за всю історію спостережень.

Швидкість його поривів досягала 49 м/с в районі південнокорейського острова Чеджу, а кількість опадів в гірських районах становить 1000 мм.

Це напружений час для північного заходу Тихого океану, особливо, для Корейського півострова. Тайфун Майсак рухається вглиб суші. Крім того і тайфун Хайш набирає обертів, готовий обійти на північ величезну гряду.