Словаччина посилює правила карантину для людей, що прибувають до країни

“Люди, що прибувають до Словаччини, повинні будуть провести 14 днів в умовах обов’язкового карантину відповідно до нової вимоги словацької влади, яка набирає чинності в понеділок, 15 лютого”,- повідомляє DPA.

“Причиною введення цього заходу є в основному південноафриканська версія коронавіруса”, – заявив вчора міністр охорони здоров’я Марек Крайчий.

Цей варіант був виявлений в сусідній Австрії. Винятком з нового правила стануть люди, які живуть по іншу сторону кордону і їдуть на роботу. Єдина вимога до них – пред’явити негативний тест на вірус.

Словаччина пережила першу хвилю пандемії легше, ніж більшість країн Європейського Союзу. Однак з жовтня минулого року кількість коронавірусних інфекцій і доведених смертей, пов’язаних з COVID-19, різко зросла. При цьому експерти попереджають про небезпеку збою в системі охорони здоров’я.

До вчорашнього дня в країні з населенням 5,5 мільйона осіб з початку пандемії були інфіковані в цілому 269 000 чоловік, і більше 5 500 померли, що робить Словаччину однією з найбільш постраждалих країн Європи.