Сирійська армія поки не використовує захоплений танк Т-90

«На початку лютого стало відомо, що терористам, які борються з законною владою Сирії, вдалося захопити танк урядових військ Т-90», – пише російський сайт vestnik-rm.ru.

«Це сталося в районі Алеппо під час однієї з контратак, зроблених бойовиками одного з банд формовань», – нагадує сайт. Повстанці стверджували, що бойова машина була в хорошому стані, і погрожували негайно запустити її в бій.

Однак їм було потрібно два тижні, щоб виконати свою обіцянку. Це може бути підтвердженням того, що Т-90 ще не використовувався. У нього поки немає зенітного знаряддя НСВТ Утес, відзначає видання.

«Час від часу в Інтернеті з’являються фотографії, на яких видно, що Т-90 рухається. Схоже, що танк використовують для підвищення морального духу, а не для боротьби з сирійською армією. Це пояснює тимчасову «невразливість» трофея, коментарі на сайті і деякі з фотографій, розміщених в Інтернеті.

Стара версія основного бойового танка стала трофейною. Він випускається з 1992 року і не вважається сучасним. У нього немає тепловізора, а потужність його двигуна не 1000 кінських сил, а 840, відзначає видання.