Японія продовжує надзвичайний стан до 12 вересня

Як повідомляє Reuters, Японія продовжила надзвичайний стан у зв’язку з коронавірусом до 12 вересня.
Прем’єр-міністр Есіхіде Суга оголосив, що обмежувальні заходи будуть поширені на сім префектур країни.
Він пояснив це рішення «серйозним тиском”, в якому опинилася японська система охорони здоров’я через поширення дельта-варіанту коронавірусу.

В даний час Японія перебуває в п’ятому надзвичайному стані з початку пандемії. Хоча поточні обмежувальні заходи повинні були закінчитися 31 серпня, через зростання числа нових випадків зараження COVID-19 вони були продовжені до 12 вересня.
Вчора столиця Токіо оголосила про 4377 нових випадків коронавірусу після того, як в минулу п’ятницю повідомлялося про рекордні 5773 випадки в день.
Надзвичайний стан тепер охопить майже 60% населення Японії, включаючи префектури Ібаракі, Точігі, Гунма, Сідзуока, Кіото, Хіого і Фукуока. Не настільки суворі заходи будуть застосовані до десяти інших префектур.
Буде скорочено графік роботи закладів, яким буде запропоновано припинити продаж алкоголю в обмін на державну фінансову допомогу. Уряд також вимагатиме обмеження кількості співробітників в універмагах, а також скорочення вдвічі часу, протягом якого можна перебувати в місцях з великим скупченням людей.