Ізраїль убив чотирьох мирних жителів під час бомбардування Сирії

“Минулої ночі в результаті вибухів ізраїльських бомб в сирійській провінції Хама четверо мирних жителів загинули”, – повідомляє сирійське державне інформаційне агентство SANA. Серед постраждалих двоє дітей.

Сирійські ЗМІ процитували сирійське військове джерело, яке повідомило, що протиповітряна оборона країни здебільшого відповіла на ізраїльські ракети в центральній провінції.

Пізніше було додано, що «ізраїльська агресія привела до мученицької смерті всієї родини, включаючи батька, матір і двох дітей». ЗМІ пояснили, що ще чотири людини були поранені і три будинки були зруйновані в західній частині міста Хама.

Сирійський наглядова центр з прав людини заявив, що ізраїльтяни атакували сирійські військові об’єкти і знищили п’ять з них в районі Хами, де знаходилися підтримувані Іраном бойовики.

Але організація заявила, що мирні жителі були вбиті «осколками однієї з сирійських ракет ППО, що впали на будинок в густонаселеному районі».

Ізраїльська армія рідко зізнається в нанесенні ударів по Сирії і відмовляється коментувати останню інформацію.

13 січня о результаті ізраїльських ударів на сході Сирії загинули 57 солдатів і бойовиків сирійського уряду і їх союзників. На думку центру, це найсмертоносніша атака єврейської держави.

Ізраїльські військові заявляють, що в 2020 році вони вразили 50 цілей в арабської держави.