Щонайменше вісім проіранських бойовиків загинули в результаті ізраїльських ударів по Сирії

“Щонайменше вісім бойовиків і проіранських ополченців були вбиті в результаті авіаудару Ізраїлю по Сирії протягом цієї ночі”. Про це повідомляє Сирійська обсерваторія з прав людини, яку цитує AFP.

Удари були нанесені по складу зброї та позиціях, контрольованих іранськими силами і їх ліванським союзником, Хезболлою, недалеко від столиці Дамаска, а також по позиції проіранських ополченців на півдні Сирії.

“Національність загиблих бойовиків поки не відома”, – повідомили в сирійському центрі, що базується у Великобританії.

Сирійське державне інформаційне агентство SANA раніше повідомило, що незадовго до півночі за місцевим часом по району «на південь від Дамаска» був завданий авіаудар «сіоністського ворога».

SANA також повідомило про новий напад на село Руіхіна в південній провінції Кунейтра недалеко від окупованих Ізраїлем Голанських висот.  Про жертви ні в одному з нападів не повідомлялося.

Ізраїльська армія і на цей раз відмовилася від коментарів.

Ізраїль завдав сотні повітряних і ракетних ударів по урядовим військам Сирії, а також іранським силам і Хезболлі, які підтримують режим президента Башара Асада.

Минулого тижня ізраїльські військові літаки завдали ударів по іранських об’єктах у Сирії. Ізраїльські військові назвали це нападом з помсти за вибухові пристрої, виявлені біля однієї з їх баз на Голанських висотах.

SANA повідомило, що в результаті ударів були вбиті три сирійських солдата, а, за даними Сирійського центру, були вбиті і іноземні бойовики, пов’язані з режимом.

З моменту початку жорстокого придушення антиурядових протестів у 2011 році війна в Сирії забрала життя більш 380000 чоловік.