Тепер чехам доведеться виходити з двома масками для обличчя

Уряд Чехії ухвалив рішення офіційно зобов’язати жителів республіки з цього четверга (25 лютого) носити респіраторні маски в громадських місцях або дві накладні медичні маски зі спеціальних матеріалів, що забезпечить підвищений ступінь захисту від коронавирусной інфекції. Це стосується, наприклад, магазинів, громадського транспорту, аеропортів і лікарень. Респіраторні маски стануть обов’язковими при поїздках на автомобілі, якщо їх не використовують члени сім’ї. Таке рішення було прийнято урядом у зв’язку із загостренням епідемічної ситуації в Чехії.

Британський варіант коронавіруса стрімко поширюється по країні. «Цей захід має знизити передачу коронавірусної інфекції»,- сказав міністр охорони здоров’я Чехії Ян Блатний.

Контроль за виконанням новї вимоги покладено на поліцію. Порушники будуть оштрафовані.

Тим часом, з кінця минулого тижня, після того, як Блатний оголосив про введення нових санітарно-епідемічної заходів безпеки, попит на респіраторні маски в республіці різко зріс. В багатьох аптеках їх більше не продають.

У Чеській Республіці надзвичайний стан продовжено до 28 лютого. У країні працюють тільки аптеки і магазини, що забезпечують основні потреби населення. Ресторани і кафе мають право продавати їжу та напої тільки на винос, причому продукти подаються через спеціально обладнане вікно доставки. У країні діють і інші жорсткі обмеження, спрямовані на скорочення соціальних контактів, в тому числі заборона на вільне пересування громадян в нічний час.

З 30 січня іноземцям дозволено в’їзд до Чехії тільки в екстрених випадках.