Сінгапур: 6 тижнів в’язниці для британця, який відмовився надіти маску в поїзді

Як повідомляє агентство Reuters, суд Сінгапуру засудив британця до шести тижнів в’язниці після того, як він неодноразово порушував протоколи про коронавірус, відмовляючись носити маску для обличчя в громадському місці.

40-річний Бенджамін Глінн був визнаний винним за чотирма пунктами звинувачення.

Під час поїздки на поїзді Глінн обурив пасажирів, сказавши: «Я ніколи не одягну маску». Він також прокоментував, що інформація про Covid-19 є вигадкою.

Він попросив суд скасувати те, що він назвав «незаконними звинуваченнями», і зажадав повернути йому паспорт, щоб він міг повернутися до Великобританії, щоб побути зі своєю сім’єю.

Суддя сказав Глінну, що він був «повністю введений в оману», вважаючи, що він звільнений від сінгапурських законів про носіння масок.

Британець не розкаявся. У своїх усних заявах Глінн сказав, що він відчуває «повну зневагу до загальних правил в Сінгапурі. Ви не мої господарі, а я не ваш раб».

Раніше Глінн пройшов психіатричну експертизу, призначену суддею, в результаті його аморальної поведінки і зауважень в суді.

По кожному звинуваченням у відповідності з Законом про тимчасові заходи по Covid-19 злочинець може бути поміщений до в’язниці на термін до шести місяців і оштрафований на суму до 10 000 доларів.

Азіатський бізнес-центр відомий дотриманням строгих правил і штрафів за порушення правил COVID-19. У деяких іноземців анулювали дозволи на роботу через порушення правил.

Місто-держава тримає під контролем епідемію коронавіруса, почасти через суворі заходи.

У лютому суд Сінгапуру засудив ще одного британця до двох тижнів в’язниці після того, як він втік з номера в готелі, щоб зустрітися зі своєю тодішньою нареченою, перебуваючи на карантині.