Північна Македонія розпустила свій парламент

Після напруженої парламентської сесії, Республіка Північна Македонія розпустила парламент і тепер оглядається на майбутні вибори 12 квітня, повідомляє BNT.

Рішення про його розпуск було прийнято одноголосно – 108 голосами «за». Воно було прийнято президентом Талатом Джафері, який заявив в своїй заяві, що після консультації з Державною виборчою комісією 10 лютого сьогодні настав крайній термін розпуску парламенту.

Координатор СДСМ Йован Мітревським прокоментував, що за останні три роки нинішній парламент подолав безліч перешкод і витримав багато криз, але це не завадило прийняттю історично значущих рішень, що визначають майбутнє держави.

Сьогодні законодавці прийняли Закон про прокуратуру, який став каменем спотикання між урядом і опозицією. Потім був прийнятий Закон про внесення змін до Ради прокурорів і поправки до Закону про оборону.

Опозиційні депутати від VMRO-DPMNE не були присутні на момент прийняття законів про внесення поправок до Ради прокуратури і оборони.

Також були прийняті: Закон про захист особистих даних, поправки до Закону про аудіовізуальні медіа-послуги, Закон про інспекцію по використанню мов і Закон про організацію дорожнього руху в судах, а також Закон про міський благоустрій. Потім почалася 137-я сесія з єдиним пунктом порядку денного – розпуск парламенту. Всі депутати, включаючи VMRO-DPMNE, були присутні на цій сесії.