Хорватія, Боснія і Герцеговина планують скорочення зарплат

На відміну від Сербії, де в системі охорони здоров’я заплановано надзвичайне підвищення заробітної плати на 10 відсотків, Хорватія та Боснія і Герцеговина говорять про скорочення заробітної плати на 10-15 відсотків в державному секторі, повідомив Танджуг.

З моменту появи коронавірусу, країни на Західних Балканах розглядають різні заходи з порятунку економіки від руйнівного впливу епідемії, включаючи можливе коригування заробітної плати.

Міністр економіки Хорватії Дарко Хорват раніше заявив, що, якщо інші методи не допоможуть під час кризи з коронавірусом, необхідно буде скоротити зарплати в державному секторі, повідомляє БТА.

Вчора у Боснії та Герцеговині прем’єр-міністр Федерації мусульман-хорватів Фаділ Новаліч заявив, що в умовах кризи всі зарплати повинні бути скорочені.

«Звичайно, я думаю, що всі зарплати повинні бути скорочені. Якщо це почнеться з вищих посад, у мене немає проблем з цим. Деякі рішення повинні прийматися парламентом, деякі – урядом, але зарплати повинні бути урізані – починаючи з мене”, сказав Новаліч.

На сьогоднішній день в Хорватії зареєстровано 361 випадок коронавірусної інфекції, шість з яких – респіраторні, один смертельний і п’ять вилікуваних.

У Боснії та Герцеговині 150 людей інфіковані, одна людина загинула і двоє людей вилікувані.