Надзвичайний стан в дев’яти муніципалітетах Сербії через повінь

За повідомленням ТАРС, “дев’ять муніципалітетів в Сербії оголосили надзвичайний стан у зв’язку з повінню, викликаною сильним снігопадом”.

Як повідомляло сербське національне телебачення RTS, “надзвичайний стан оголошено в містах Ніш, Враньє, Димитровград, а також в муніципалітетах Лесковац, Долевац, Бонік, Власотінац, Владіцін-Хан і Гажін-Хан”.

Представник сектора з надзвичайних ситуацій Влада Племіч повідомила, що 10 680 сімей залишилися без електрики. Сильний мокрий сніг повалив електричні стовпи. Повені були викликані сильним снігопадом і проливними дощами. Рятувальні загони евакуювали із затоплених населених пунктів 34 людини.

Ситуація ускладнюється в південному місті Ніш, де повені забруднили джерела води. У зв’язку з цим влада вирішила повністю відключити місто від водопостачання.

У той же час, за оцінками експертів, в більшості муніципалітетів вода також почала стікати в русла річок.

Через снігопад рух автомобілів утруднено. Влада заявила, що основні дороги доступні для транспорту, але в містах зі снігом від 50 до 70 см ситуація залишається жахливою. Автомобільний рух у столиці Белграді також утруднено. Від снігу очищені тільки головні вулиці міста.