Російський винищувач Су-30 піднято проти американського розвідника над Чорним морем

Російський винищувач Су-30 супроводжував розвідувальний літак ВПС США EP-3E ARIES в повітряному просторі Росії над Чорним морем. Про це повідомив Центр управління національною обороною Росії з посиланням на “Супутник”.

У центрі повідомили, що радари виявили повітряну ціль над Чорним морем, що наближається до російського повітряного простору, додавши винищувач Су-30 для визначення мети і запобігання її потрапляння в російський повітряний простір.

Згідно із заявою російських військових, екіпаж російського винищувача ідентифікував повітряну ціль як літак радіоелектронної боротьби EP-3E ARIES ВВС США і супроводжував його. Після відхилення іноземного військового літака від державного кордону російський винищувач благополучно повернувся на свою базу.

У минулому році начальник Генштабу Росії Валерій Герасимов підкреслив, що діяльність кораблів НАТО в Чорному, Балтійському і Баренцевому морях досягла нових висот.

За останні кілька років Москва неодноразово підкреслювала ескалацію активності кораблів і літаків НАТО в Чорному, Балтійському і Баренцевому морях, попереджаючи, що така активність НАТО поблизу території Росії може привести до прикордонних інцидентів.