Москва планує побудувати медичний центр для боротьби з коронавірусом

Москва, натхненна китайським будівництвом лікарні, яка була зведена в найкоротші терміни, планує побудувати медичний центр для запобігання поширенню пандемії коронавируса.

Новий 500-місцевий комплекс буде розташований в малонаселеному регіоні в 50 кілометрах від Москви і буде «використовувати досвід колег з Китаю», – сказав Андрій Бочкарьов, заступник мера міста.

Бочкарьов, який відповідає в мерії за будівництво, заявив, що це буде «один з найсучасніших» медичних центрів.

Росія оголосила про 45 випадки зараження вірусом COVID-19, але, за офіційними даними, опублікованими в п’ятницю, смертельних випадків не було.

Минулого місяця китайська влада, після спалаху вірусу в грудні в районі Ухань, побудувала лікарню на 1000 ліжок всього за 10 днів.

Москва “зробила все, щоб не допустити поширення інфекції”, заявив мер міста Сергій Собянін. Заборонивши збір понад 5000 осіб, він пообіцяв посилити обмеження в разі потреби.

Російська служба охорони здоров’я застерегла від використання громадського транспорту в години пік і закликала росіян уникати обіймів і тряски.

Раніше в цьому місяці Кремль заборонив експорт масок, респіраторів і захисних костюмів, щоб зробити їх доступними для російських медиків.

Однак з тих пір Росія поставила сотні наборів для тестування на коронавірус в колишні радянські країни, Іран і Південну Корею.