Четверо росіян потрапили під санкції ЄС за отруєння Навального

“Європейський союз накладе санкції на чотирьох росіян за отруєння найвідомішого критика Володимира Путіна Олексія Навального, за словами джерела, знайомого з цією справою”, – пише Bloomberg. Він сказав, що в список увійдуть високопоставлені співробітники правоохоронних органів Москви і Санкт-Петербурга.

22 лютого міністри закордонних справ ЄС дали зелене світло на введення обмежувальних заходів. Очікується, що список санкцій буде доопрацьовано та затверджено групою юридичних експертів, що представляють уряди країн блоку. Як тільки це відбудеться, держави-члени можуть офіційно вжити заходів, які зажадають одностайної підтримки з боку всіх 27 країн.

«Росія перебуває в конфлікті з Європейським союзом», – сказав Джозеф Боррель, головний дипломат ЄС, перед зустріччю в Брюсселі. «У випадку з Навальним – це груба відмова виконати взяті на себе зобов’язання, в тому числі відмова прийняти до уваги рішення Європейського суду з прав людини».

Нові санкції знаменують подальше погіршення відносин між ЄС і Росією після отруєння Навального і поїздки Борреля в Москву на початку цього місяця.

Однак вузька спрямованість санкцій не матиме значного впливу на російську економіку, потенційно дозволяючи каналам зв’язку між Європою і Кремлем залишатися відкритими.