Сергій Лавров: Я їду до Риму!

«Я їду до Риму»,- заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Перший московський дипломат сьогодні на прес-конференції розповів про свої майбутні професійні плани. «Моя програма включає офіційний візит до Італії. Там я проведу переговори з моїм західноєвропейським колегою Луїджі ді Майо. 19 січня 2020 року я візьму участь у міжнародній конференції з питань Лівії, яка пройде в Берліні»,- розповів він.

Лавров заявив, що продовжує виконувати свої обов’язки навіть після відставки прем’єр-міністра Дмитра Медведєва в середу. «Мене призначили на роботу, і я працюю»,- додав міністр журналістам.

Напередодні на прес-конференції за підсумками роботи російської дипломатії в 2019 році Лавров заявив, що «агресивні кроки США в основному є ключовим дестабілізуючим фактором на міжнародній арені».

За його словами, світ сьогодні «все ще дуже напружений».

«Це включає порушення Вашингтоном Договору про ракети середньої і малої дальності (ДСМО), штучне загострення напруженості в регіоні Перської затоки, спроби переглянути загальноприйняті основи близькосхідного мирного врегулювання, посилення військової активності НАТО»,- сказав глава МЗС РФ.

За словами Лаврова, Вашингтон, відмовивши представникам ряду країн взяти участь в заходах, спонсорованих ООН, відкрито зловжив привілеями країни, в якій знаходиться штаб-квартира міжнародної організації.