Нідерланди не радять носити маски

“Уряд Нідерландів заявив, що не буде радити громадянам носити маски для уповільнення поширення коронавіруса, оскільки їх ефективність не доведена”,- повідомляє Reuters.

Рішення було оголошено міністром охорони здоров’я Тамарою ван Арк після розгляду Національним інститутом охорони здоров’я. “Замість цього уряд буде домагатися кращого дотримання правил соціальної дистанції після нового збільшення кількості випадків на цьому тижні”, – підкреслила міністр на конференції в Гаазі.

«Оскільки ефективність масок не була доведена з медичної точки зору, кабінет міністрів вирішив, що носити маски не обов’язково на національному рівні», – сказала Ван Арк.

Рішення суперечить тенденції в більшості європейських країн, де маски є обов’язковими в приміщенні і на масових заходах.

Директор Національного інституту охорони здоров’я Яап ван Дизель заявив, що організація поінформована про дослідження, що показують, що маски допомагають приборкати поширення коронавіруса, але не була переконана, що це допоможе в Нідерландах. Він вважає, що носити маски неправильно, тому що в поєднанні з недотриманням заходів щодо соціальної дистанції існує можливість збільшити ризик поширення вірусу.

На даний час носіння масок в Нідерландах необхідне тільки в громадському транспорті та в аеропортах.

Число випадків коронавіруса в Нідерландах виросло на 1329 за останній тиждень, збільшившись більш ніж на 1/3 в порівнянні з попереднім тижнем.

Число заражених зростає з 1 липня, коли уряд послабив обмежувальні заходи.