Росія хотіла б відновити відносини з США і розраховує на вигідні умови

Президент Росії Володимир Путін заявив у вівторок на зустрічі в Сочі з держсекретарем США Майком Помпео, що Москва хотіла б відновити відносини з Вашингтоном. Президент Росії висловив надію, що для цього зараз є необхідні умови.

Путін згадав, що він недавно розмовляв з Дональдом Трампом по телефону і, за його словами, у нього склалося враження, що президент США зосереджений на «відновлення контактів» з Росією. «Зі свого боку, ми часто говорили про те, що ми також хотіли б повністю оновити наші відносини. Сподіваюся, що зараз створені необхідні умови », – заявив він.

Господар Кремля серед співпадаючих точок між Москвою і Вашингтоном назвав підтримку стратегічної стабільності, нерозповсюдження зброї масового знищення, вирішення регіональних криз, боротьбу з організованою злочинністю, проблеми екології та бідності, а також економічні питання.

Він зазначив, що США «вже стали найбільшим виробником сирої нафти», і додав, що з цієї причини США і Росії «є про що поговорити з точки зору стабільності на світових енергетичних ринках». Він зазначив, що «це не єдине з напрямків можливого економічного співробітництва між Росією і США». «Сподіваюся, що все це стане предметом обговорення», – сказав він.

Помпео зазначив, що у Росії і США є «спільні інтереси», і є питання, по яким вони можуть співпрацювати. В якості можливих сфер співробітництва Москви і Вашингтона держсекретар позначив стратегічний діалог, врегулювання ситуації навколо Північної Кореї та Афганістану.