Сінгапур не платитиме за лікування нещеплених від Covid-19

Згідно з публікацією Business Insider, уряд Сінгапуру більше не покриватиме витрати на лікування пацієнтів з коронавірусом, які відмовилися від вакцинації.

Досі влада покривала лікування сінгапурців, постійних жителів та власників довгострокових перепусток, якщо тільки людина не пройшла позитивного тесту після повернення із закордонної поїздки.

«Цю міру було введено, щоб не посилювати фінансові побоювання людей з приводу відсутності громадської безпеки, тоді як Covid-19 все ще залишався невідомою хворобою. Для більшості вакцинованих цей особливий підхід до рахунків зберігатиметься доти, доки ситуація не стане стабільнішою», – йдеться у заяві Міністерства охорони здоров’я країни.

Агентство також заявило, що нещеплені становлять «значну більшість тих, хто потребує інтенсивної лікарняної допомоги та невідповідно лягає тягарем на ресурси охорони здоров’я».

З 8 грудня з пацієнтів, які не були вакциновані на свій вибір, стягуватиметься плата за лікування від коронавірусу. Уряд, як і раніше, покриватиме витрати тих, хто не має права на вакцинацію, включаючи дітей віком до 12 років.

За даними уряду, принаймні 85% населення Сінгапуру було вакциновано, а 18% зробили собі третю бустерну дозу.