Китай обмежує імпорт австралійської яловичини на тлі напруженості з Канберрою

“Сьогодні Китай призупинив імпорт австралійської яловичини від чотирьох основних постачальників в контексті політичної напруженості з Канберрою, яка хоче з’ясувати, як Пекін впорався з кризою коронавіруса”,- повідомляє AFP.

Австралія приєдналася до Сполучених Штатів в їх проханні розпочати розслідування поширення по всьому світу пандемії COVID-19, яка сталася в кінці 2019 року в центральному Китаї.

Обидві сторони звинувачують Китай в нездатності ефективно відреагувати в перші тижні епідемії і не зводять до мінімуму наслідки для своєї території.

У заяві, розміщеній на їхньому сайті, китайська митниця оголосила про припинення імпорту яловичини від чотирьох австралійських виробників сьогодні.

Тривалість призупинення імпорту не була вказана, і митниця не надала ніяких конкретних причин для прийняття рішення.

За словами міністра торгівлі, туризму та інвестицій Австралії Саймона Бірмінгема, обмеження імпорту пов’язане з незначними технічними порушеннями, пов’язаними з вимогами до здоров’я Китаю і маркуванням.

За даними Австралійської радіомовної корпорації (ABC), на чотири виробника припадає близько 35 відсотків експорту австралійської яловичини до Китаю за ринковою вартістю 1,7 мільярда доларів.