З завтрашнього дня Мадрид посилює протиепідемічні заходи

Радник Мадрида з питань громадської охорони здоров’я Енріке Ескудеро повідомив ЗМІ, що заходи по боротьбі з епідемією будуть оновлені не тільки для іспанської столиці, а й для всього району навколо Мадрида.

Зі свого боку голова муніципальної ради Ісабель Діас Аюсо заявила, що з завтрашнього дня деякі обмеження будуть продовжені. За словами Аюсо, необхідно почати проводити до двох мільйонів експрес-тестів, а зустрічі в громадських і приватних місцях слід скоротити до десяти чоловік.

Посилення контролю з боку місцевої влади продиктовано тим фактом, що з середини липня Мадрид став епіцентром зараження COVID-19 по всій Іспанії, причому в цьому районі найбільше інфікованих.

На тлі поглиблення кризи з коронавірусом прем’єр-міністр Педро Санчес провів зустріч з регіональними керівниками різних автономних провінцій Іспанії, попросивши їх зробити все можливе, щоб школи в країні залишалися найбезпечнішим місцем для учнів в новому навчальному році.

Станом на вчорашній день міністерство охорони здоров’я Іспанії зареєструвало 8 959 нових випадків COVID-19, з яких 3607 відбулися тільки в Мадриді. Загинули 40 осіб, з них 23 з іспанської столиці.