Чи відкриє Росія свої кордони для їжі і напоїв з ЄС і США?

“Продукти харчування та напої, вироблені в Європейському Союзі і США, можуть знову з’явитися в російських магазинах”, – припустив московський “Комерсант”.

Видання публікує заяву голови комітету із зовнішньої політики в Раді Федерації Костянтина Косачова. «Ми створили робочу групу для розгляду питання про допуск на ринок товарів першої необхідності, зроблених в державах-членах ЄС, Америці і деяких інших країнах. Не викликає сумнівів, що введена нами раніше відповідь на санкції спрацювала. Ми спостерігаємо безпрецедентне зростання в сільськогосподарському і продовольчому секторах», – сказав він.

«Однак зараз, в зв’язку з глобальною пандемією коронавіруса, ми розглядаємо можливість скорочення робочого навантаження, яку відчувають деякі представники бізнесу в Російській Федерації»,- сказав Косачов.

Після російської окупації Українського чорноморського півострова в 2014 році ЄС, США, Японія і ряд інших країн світу ввели обмеження на торгівлю з найбільшою країною світу.

У відповідь Москва заборонила ввезення ряду товарів з майже 30 країн. Перш за все, контрсанкціі вплинули на імпорт продуктів харчування і напоїв.

“Комерсант” додав, що відсутність імпорту в Росію привзело до зростання цін на товари першої необхідності і зниження якості багатьох продуктів харчування.