Через COVID-19 введена цифрова система реєстрації відвідувачів ресторанів у Відні

Віденська торгова палата і мерія Відня розробили систему цифрової реєстрації для обслуговування відвідувачів, яка буде надаватися власникам ресторанів безкоштовно.

Щоб обмежити зараження коронавірусом, була введена обов’язкова реєстрація відвідувачів, яка поки здійснюється в основному шляхом заповнення форми з даними відвідувача – ім’я, телефон, адреса електронної пошти. Ці дані знищуються через 28 днів після відвідин закладу.

Цифрова версія працює через QR-код і смартфон. При бажанні або коли у відвідувача немає смартфона, можна використовувати паперові форми, а також вже створені електронні дані для реєстрації. Пробний запуск нової системи запланований на другу половину жовтня, а з листопада система буде працювати повсюдно.

На вчорашній прес-конференції мер Відня Майкл Людвіг підтвердив, що у Відні ресторани не будуть закриватися о десятій вечора, як було вирішено в провінціях Тіроль, Зальцбург і Форарльберг, оскільки це принесе ще більші збитки ресторанам і буде спонукати людей збиратися разом в будинках, що буде сприяти поширенню інфекції.

Дані, зібрані в електронному вигляді, будуть доступні тільки відповідній службі, власники закладів і персонал не матимуть до них доступу. Ресторани реєструються в системі, і гості при вході сканують QR-код, після чого вводять свої особисті дані на своєму смартфоні.

При бажанні людина може зберегти свої дані на телефоні і при вході до ресторану сканувати тільки QR-код.