ЄС хоче, щоб Німеччина збільшила свій внесок до бюджету ЄС на 42%

Європейська комісія хотіла б бачити на 13 мільярдів євро в рік більше від найбільшої економіки Європи. Лідери ЄС, в тому числі Ангела Меркель, обговорять майбутній бюджет блоку на відеоконференції в п’ятницю.

“Річний внесок Німеччини до бюджету ЄС повинен бути збільшений на 42% на основі поточного пропозиції Європейської комісії”, – повідомляє Die Welt.

Згідно з бюджетною пропозицією, яка охоплює фінанси ЄС на сім років з 2021 по 2027 рік, Німеччина буде надавати в середньому на 13 мільярдів євро в рік більше, ніж попередні внески.

На даний час Німеччина вносить до бюджету ЄС в середньому 31 млрд. євро на рік. Пропозиція за новим бюджетом збільшить цей внесок до 44 млрд. євро.

Згідно Die Welt, в пропозиції Брюсселя йдеться, що держави-члени повинні вносити близько 1,075% їх валового внутрішнього продукту (ВВП).

Лідери ЄС зустрінуться в п’ятницю за допомогою відеоконференції, щоб обговорити бюджетну пропозицію комітету, а також план по боротьбі з коронавірусом на суму 750 млрд. євро, який потрапить під егіду наступного семирічного бюджетного блоку.