Російське джерело: вигнання наших дипломатів мало іншу мету

Справжня мета вигнання російських дипломатів з Болгарії – спровокувати скандал, а не припинити шпигунську діяльність. Про це повідомило БНР російське дипломатичне джерело.

Згідно цитованому джерелу, Сполучені Штати не схвалюють участь Болгарії в проекті будівництва газопроводу «Турецький потік» і намагаються максимально ускладнити російсько-болгарські відносини. За його словами, Вашингтон дав зрозуміти болгарській стороні, що не варто купувати російські енергоносії, будувати масштабну енергетичну інфраструктуру і не відмовлятися від поставок американського газу.

Дипломатичне джерело заявило, що підтримка посольствами США і Великобританії в Софії і посольством Канади в Бухаресті болгарських властей після вигнання російських дипломатів, є ще одним доказом на підтримку цієї тези.

Нагадаємо, що минулої п’ятниці Софія припинила шпигунську діяльність і оголосила «персоною нон-грата» двох російських дипломатів. За даними прокуратури, один шукав інформацію в енергетичному секторі, а інший цікавився процесом виборів в Болгарії.

В офіційному коментарі російський МЗС описав дії болгарської влади, як «ворожий і провокаційний крок, що суперечить конструктивним і поважним російсько-болгарським відносинам».

Департамент також заявив, що зберігає своє право на дії у відповідь.