Російські солдати із Сибіру їдуть до Білорусі на навчання

“Російські військові частини з Амурської області відправлені на навчання до Білорусі, де вони мають виконати навчальні завдання на полігонах”, – повідомляє ТАРС.

Ешелони із озброєнням та військовою технікою продовжують перекидати війська зі Східного військового округу на територію Білорусі. “У рамках поточних заходів підрозділи тилу завершили завантаження залізничних платформ в Амурській області, поїзди ходять за графіком”, – йдеться у повідомленні Міноборони Росії.

Росія та Білорусь перевіряють сили реагування Союзу. За словами заступника міністра оборони РФ Олександра Фоміна, на першому етапі – до 9 лютого – планується перерозподіл та створення угруповань військ.

На другому етапі – з 10 по 20 лютого – пройдуть спільні навчання «Союзницька рішучість-2022». Кількість учасників маневрів не повідомляється.

22 січня Міноборони Росії повідомило про початок передислокації до Білорусі для проведення навчань десятка винищувачів Су-35.

21 січня Міноборони РФ повідомило про початок перекидання до Білорусі залізницею маневрів двох дивізіонів ЗРК великої дальності С-400 «Тріумф». Після прибуття вони нестимуть навчально-бойове чергування у складі єдиної регіональної системи ППО Росії та Білорусії.

Раніше Міноборони Росії повідомило про плани відправити на навчання дивізіон ЗРК малої дальності.

Російські військові також заявили про перекидання до Білорусі частин та підрозділів Східного військового округу зі штатним озброєнням та технікою.

На тлі російсько-білоруських навчань 20 січня Міноборони Росії оголосило про початок серії навчань ВМФ Росії за участю понад 140 кораблів та суден та понад 10 тисяч моряків.

Нагадуємо, що з 10 по 15 вересня 2021 року Росія та Білорусь провели стратегічні навчання «Захід-2021», у яких взяли участь близько 200 тисяч військовослужбовців.