Влада Квебека завзято опирається імміграції

У той час, як по всій Канаді спостерігається активізація імміграційної політики і прийому якомога більшого числа іноземців, провінція Квебек направлена на зовсім інші цілі.

У канадській провінції Квебек рекордно низький рівень безробіття і брак робочої сили. На цьому тлі уряд провінції прийняв рішення про скорочення числа прийнятих іноземних громадян.

За підсумками 2019 року кількість іммігрантів в провінції скоротилася на 21 відсоток. Згідно з даними Департаменту у справах імміграції, біженців та громадянства Канади (IRCC), провінція в минулому році прийняла 40,6 тисяч нових жителів.

Низькі показники – підсумки імміграційної політики, яку проводить прем’єр-міністр Квебека Франсуа Лего.

Як заявили в уряді, скорочення було необхідним для того, щоб забезпечити новим жителям провінції кращу адаптацію до умов життя в Канаді.

Для вирішення проблеми нестачі працівників Торгова палата Монреаля і Рада роботодавців Квебека заявили, що уряд повинен збільшити імміграцію до 60 тисяч осіб на рік. Хоча за розрахунками фахівців, щоб не відставати від решти країни в плані імміграції, Квебек повинен подвоїти імміграцію до 80 тисяч осіб на рік.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що міністерство освіти канадської провінції Квебек запустило нову програму, щоб заповнити вакансії вчителів у місцевих школах.

Роботодавці в Канаді вимагають від уряду кардинально змінити діючу систему імміграції, оскільки вона вже не виконує свого основного завдання забезпечення достатнього числа працівників.