Путін закликав до обміну полоненими й тілами убитих в Нагірному Карабасі

Президент Росії Володимир Путін запросив міністрів закордонних справ Вірменії та Азербайджану до Москви для консультацій з питання обміну полоненими й тілами загиблих під час нагірно-карабахського конфлікту. Про це вчора повідомила прес-служба Кремля.

«Після серії телефонних розмов з президентом Азербайджанської Республіки Ільхамом Алієвим і прем’єр-міністром Республіки Вірменія Миколою Пашіняном президент Російської Федерації з гуманітарних міркувань закликав до припинення бойових дій в зоні нагірно-карабахського конфлікту з метою обміну полоненими й тілами загиблих. Сьогодні, 9 жовтня, міністри закордонних справ Азербайджану і Вірменії запрошені до Москви для консультацій з цих питань за посередництва міністра закордонних справ Росії»,- йдеться в заяві.

Ситуація в Нагірному Карабасі загострилася 27 вересня. Активні бої ведуться на спірній території. В Азербайджані і Вірменії було введено військовий стан і оголошена мобілізація. Обидві сторони повідомили про вбитих і поранених, в тому числі мирних жителів.