Конгрес Перу відсторонив від займаної посади президента Мартіна Віскара

Як повідомляє ТАСС, “Конгрес Перу зняв з посади президента Мартіна Віскара через звинувачення в корупції. Це рішення підтримали 105 з 130 депутатів, а для оголошення імпічменту главі держави потрібна згода 87 депутатів. 19 членів Конгресу виступили проти, четверо утрималися”.

Раніше у вересні Конгрес відмовився звільнити президента після чергового судового розгляду у справі про імпічмент за підозрою в зловживанні владою і впливом. Політик був звинувачений в корупції під час його перебування на посаді губернатора округу Мокегуа (2011-2014 рр.). Зокрема, його звинувачують в отриманні хабара в розмірі 2,3 мільйона нових перуанських солей (понад 630 тисяч доларів) при укладанні контрактів на будівництво місцевої лікарні і іншого об’єкта інфраструктури. Віскара категорично відкидає звинувачення, засновані на показаннях підприємців, які беруть участь в розслідуванні.

Віскара, який займав пост першого віце-президента з 2016 року, зайняв пост глави держави після відставки колишнього президента Педро Кучинського, який також зазнав імпічменту в березні 2018 року. Він заявив, що не має наміру оскаржувати рішення конгресменів в суді. За його словами, це рішення продиктоване політичними інтересами.