Франція розслідує причетність Peugeot до скандалу з Dieselgate

Франція подала позов проти автовиробника Peugeot в зв’язку зі скандалом з Dieselgate за звинуваченням у шахрайстві, яке ставить під загрозу людей або тварин. Про це повідомили джерела DPA.

Stellantis, материнська компанія Peugeot, пояснила, що розслідування також ведеться відносно дочірніх компаній Citroen і Fiat Chrysler.

Скандал з Dieselgate був викликаний в 2015 році викриттям того, що німецька компанія Volkswagen, найбільший виробник автомобілів в Європі, сфальсифікувала рівні викидів від мільйонів своїх дизельних автомобілів.

Після того, як в 2015 році в США стало відомо про маніпуляції Volkswagen з оксидом азоту в дизельних двигунах, по всьому світу були порушені судові позови, які поширилися і на інших автовиробників.

Stellantis відкинула звинувачення і наполягав на тому, що «компанії твердо вірять, що їх системи контролю викидів відповідають всім поставленим вимогам свого часу, і продовжують робити це».

Stellantis пояснила, що справа стосувалася продажу дизельних автомобілів в період з 2009 по 2015 рік.

Розслідування цих справ тривають роками, торкнувшись кілька компаній. Раніше на цьому тижні Франція також почала розслідування відносно Volkswagen і Renault.