Літак з 28 людьми на борту зник в небі над Росією

“Російський літак Ан-26 зник з радарів”, – повідомляє Reuters.

“Літак Ан-26, що прямував з Петропавловська-Камчатського до селища Палана, не вийшов на зв’язок в призначений час. На борту було 28 осіб”, – повідомили в МНС.

ЗМІ пишуть, що літак міг зазнати аварії при заході на посадку. Пошуки ведуться над морем і сушею.

“Сьогодні в оперативну чергову зміну центру управління в кризових ситуаціях головного управління МНС Росії по Камчатському краю надійшла інформація про те, що літак Ан-26, що здійснював пасажирський рейс Петропавловськ-Камчатський – Палана, в зазначений час не вийшов на плановий сеанс зв’язку”, – сказали РІА Новинам в регіональному управлінні МНС.

Він летів з 28 людьми на борту – 22 пасажира (з них двоє дітей до 12 років) і 6 членів екіпажу. Серед пасажирів – глава Палани.

В останній раз літак був помічений над російським Далекосхідним півостровом Камчатка.

Літак втратив зв’язок з авіадиспетчерами при спробі приземлення.

У в регіональному ГУ МНС повідомили, що на пошуки готова вилетіти оперативна група МНС, рятувальники пошуково-рятувального загону, особовий склад спеціалізованої пожежно-рятувальної частини, а також медики регіонального Центру медицини катастроф. При необхідності можливе залучення Іл-38 з аеропорту «Єлізово», а також рятувальників регіональної пошуково-рятувальної бази з Магадана.

Уряд Камчатського краю повідомив, що за дорученням губернатора Володимира Солодова створений штаб, усі оперативні служби підняті по тривозі і направлені для обстеження маршруту літака.

«Район маршруту літака досліджують два вертольоти і спецлітак. З Палани готові висунутися рятувальники до точки виявлення повітряного судна», – йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті уряду краю.