Корупція перемогла Навального

Засновник Антикорупційного фонду (ФБК) Олексій Навальний оголосив про закриття проекту і передачі його іншій юридичній особі. Про це повідомляє ТАСС.

Агентство послалося на повідомлення з сайту Олексія Навального.

«Ми закриваємо Антикорупційний фонд»,- йдеться в заяві. «У нашому випадку ми дійсно змушені сказати, що некомерційне об’єднання – Антикорупційний фонд, яке я заснував 9 років тому, припинило своє існування, тому що його просто відібрали у нас»,- сказав Олексій Навальний.

Він сказав, що ФБК перейде до іншої юридичної особи і продовжить свою діяльність. За його словами, ліквідація фонду пов’язана з неможливістю виплатити 29 мільйонів рублів, які ФБК присудив виплатити суд.

У жовтні Арбітражний суд Москви засудив блогера Олексія Навального, активістку Любов Соболь і Антикорупційний фонд до 88 мільйонів рублів за позовом, поданим московськоюї студентською продовольчою компанією.

Суддя стягнув з Навального 29,2 мільйона рублів в якості компенсації моральної шкоди та держмито в розмірі 18 тисяч рублів. Він зажадав таку ж суму у ФБК і Соболь, які також були звинуваченими в позові.