Британський прем’єр-міністр переведений до реанімації

Поки немає ніяких змін в стані здоров’я прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона, який був переведений у відділення інтенсивної терапії вчора пізно ввечері. Його стан, хоча і важкий, але не є критичним. Як повідомляють світові ЗМІ, ця міра була прийнята превентивно, щоб він знаходився під постійним медичним наглядом і зміг своєчасно отримати медичну допомогу.

Міністр закордонних справ Домінік Рааб буде тимчасово виконувати обов’язки прем’єр-міністра.

Тим часом, дані з Університету Джона Хопкінса показують, що число інфікованих в країні досягла 52 279 осіб 5 385 осіб померли, а 287 вважаються повністю вилікуваними.

Переведення британського прем’єр-міністра Бориса Джонсона до відділення інтенсивної терапії коронавіруса викликало хвилю побажань швидкого одужання з боку світових лідерів. Ось лише деякі з них:

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Лейен побажала Джонсону «якнайшвидшого і повного одужання».

За її реакцією послідувала реакція головного переговірника ЄС по Brexit Мішеля Барньє, який знаходиться на карантині після того, як також одержав позитивний тест. «Я бажаю Борису Джонсону всього найкращого і якнайшвидшого одужання. Мої думки з вами і вашою родиною»,- написав Барньє в Twitter.

Найкращі побажання двох вищих посадових осіб Європейського Союзу наголосили про потепління політичних зв’язків між Брюсселем і Лондоном після того, як Джонсон вивів Великобританію з блоку в січні.

«Я сподіваюся, що він зможе швидко подолати це випробування», – оголосив президент Франції Еммануель Макрон в Twitter.

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте написав англійською в Твіттері, що “італійський народ перебуває зі  Сполученим Королівством в ці важкі часи. Ми один за одного.”

Президент США Дональд Трамп: «Я також хочу передати мої найкращі побажання прем’єр-міністру Борису Джонсону і від себе і від нашого народу. Всі американці моляться за його одужання », – сказав Трамп на прес-конференції. Трамп сказав, що Вашингтон запропонував надати медичну допомогу в разі потреби.