Хворих з коронавірусом в Румунії виписують з лікарні

Сотні румунських пацієнтів з коронавірусом залишають лікарні за рішенням суду проти примусової госпіталізації після того, як парламент вирішив прийняти новий закон, який передбачає примусову ізоляцію на тлі зростання числа інфекцій.

Законодавці проголосували за нове законодавство, яке передбачає, коли люди можуть бути поміщені в карантин або зобов’язані ізолювати себе.

Закон дозволяє тим, кто знаходиться на карантині оскаржувати рішення в суді.

«Ми приймаємо цей закон, який обмежить деякі права і свободи, але ми робимо це для захисту життя», – сказав Іоан Купс, депутат від правлячої Ліберальної партії.

За рішенням парламенту, яке вступило в силу минулого тижня, було рішення Конституційного суду.

Суд постановив, що госпіталізація і карантин людей без або з незначними симптомами COVID-19 порушують їх основні права, і це не може бути зроблено тільки урядовою постановою.

За словами міністра охорони здоров’я Татару, в результаті цього рішення 624 пацієнта з позитивним результатом тесту на новий коронавірус попросили покинути лікарні і тепер ризикують передати захворювання у своєму колі спілкування.

“Крім того, більше половини з 50 000 чоловік, які зазнали обов’язкової самоізоляції після повернення з-за кордону, покинули свої будинки в порушення рекомендацій лікарів”, – сказав Татару.

Румунія, один з найбідніших членів ЄС, повідомила про 614 нових випадки зараження за останні 24 години, що є найбільшим збільшенням за день з початку пандемії в країні.

Загальна кількість інфекцій в країні з населенням близько 20 мільйонів чоловік досягло 30 789, в той час як 1 834 людини померли.

«Для нас нормально хотіти повернутися до нормального життя. На жаль, це поки неможливо », – написав президент Клаус Йоханнес в своїй заяві.