Португалія: як отримати ідентифікаційний номер для пошуку роботи?

Щоб працювати в Португалії, вам потрібно мати певні ідентифікаційні номери, навіть до того як ви отримаєте картку на проживання, а саме:

✔️ Фіскальний ідентифікаційний номер, який називається NIF (Número de Identificação Fiscal). Це 9 цифр і є ваш номер платника податків, який буде використовуватися для вашої ідентифікації для найбільш релевантних цілей, таких як трудовий договір. Це можна отримати у будь-якій податковій службі (Serviço de Finanças);

✔️ Номер соціального страхування або NISS (“Número de Segurança Social”), який робить вас бенефіціаром усіх послуг соціального страхування, таких як субсидії з безробіття та інші. Ви можете отримати це у Службі соціального страхування (Serviços da Segurança Social);

✔️ Номер Національного користувача охорони здоров’я або NU (Número de Utente). Це дає вам доступ до національної системи охорони здоров’я.

Ви можете отримати їх у “Loja do Cidadão” (Citizen Store), де об’єднано кілька державних служб, які існують майже в кожному португальському місті.

Джерело https://t.me/dobrisysidu