«Укрзалізниця» підняла плату за додаткові послуги

Майже в два рази зросла ціна на постільну білизну в плацкартних і купейних вагонах потягів дальнього слідування.

В перший місяць нового 2019 року «Укрзалізниця» почала тихо, без зайвого розголосу піднімати ціни на послуги, які надаються пасажирам під час поїздки.

Першим «сюрпризом» для пасажирів, які подорожують в поїздах далекого прямування, стало значне підвищення ціни на постільну білизну. Тепер для тих, хто купує квитки в плацкартний або купейний вагон, комплект білизни замість 30 гривень обійдеться вже в 50 гривень.

Крім цього, подорожчав і чай. За склянку напою, який коштував 8 гривень, зараз вже потрібно заплатити 10 гривень.

Цікаво, що підвищення цін за додаткові послуги збіглося в часі з призначенням Євгена Кравцова головою правління «Укрзалізниці».

Ціни підвищуються, але при цьому парк вагонів не оновлюється. Навпаки, за словами високопоставленого чиновника, в 2018 році довелося списати 100 пасажирських вагонів, які за визнанням самого Кравцова, вже небезпечно було експлуатувати. У цьому році також будуть списуватися вагони, а кількості нових або відреставрованих зовсім недостатньо, щоб найближчим часом відновити парк пасажирських вагонів.

На цьому тлі вже оголошено, що ціни на квитки протягом 2019 року виростуть на 25 відсотків. При цьому в керівництві «Укрзалізниці» заявляють, що підвищення зовсім недостатньо, щоб покрити витрати на пасажирські перевезення, які до сих пір залишаються збитковими.

На тлі постійного і регулярного підвищення цін практично на всі товари і послуги, незначні підвищення заробітних плат українців ніяк не можуть компенсувати істотне збільшення витрат.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в 2018 році кількість пасажирів, які подорожували до країн Євросоюзу поїздами «Укрзалізниці», збільшилася в порівнянні з 2017 роком на 83 відсотки.