Скоро в Польщу буде ще простіше подорожувати

Найближчим часом буде організована спеціальна робоча група, до якої увійдуть українські та польські фахівці. Метою стане розробка оптимального рішення для запуску нового залізничного маршруту між Україною і Польщею.

Про це після робочої зустрічі, на якій вирішували ряд важливих питань співробітництва, домовилися профільні міністри обох країн.

Министр инфраструктуры Украины Владимир Омелян

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян відзначив важливість розвитку залізничного сполучення між країнами та відкриття нових маршрутів, оскільки щороку зростає пасажиропотік, у тому числі після того, як почав діяти безвізовий режим, а також за рахунок великого числа українців, які їдуть до Польщі на роботу.

Міністр уточнив, що до осені планується вирішити всі технічні питання проекту і буде прийняте рішення, яке задовольнить обидві сторони.

Також Омелян підкреслив, що маршрут Київ-Перемишль у минулому році користувався великим попитом. Якщо в 2016 році пасажиропотік склав лише 4 тисячі чоловік, то в 2017 число пасажирів рекордно зросла до 317 тисяч чоловік.

Джерело: www.eurabota.ua