У 2021 році Балі відвідали лише 45 іноземних туристів

“Популярним напрямкам довелося зіткнутися зі значним падінням кількості туристів в умовах пандемії коронавірусу. Проте деякі з них постраждали серйозніше, ніж Балі – індонезійський острів, котрий любить тисячі людей у ​​всьому світі”, – пише CNN.

Через суворі заходи прикордонного контролю та закритого аеропорту Балі у 2021 році острів прийняв лише 45 іноземних відвідувачів. Для порівняння, у 2019 році їх було 6,2 мільйона, а у 2020 році – 1,05 мільйона.

“Це найнижча кількість іноземних туристів, яку ми коли-небудь реєстрували”, – сказав CNN Ньоман Геде Гунадіка, голова департаменту туризму провінції Балі.

Оскільки аеропорт острова був закритий для міжнародних рейсів майже цілий рік, ці туристи приїжджали здебільшого приватними яхтами. Хоча аеропорт був офіційно відкритий для міжнародних рейсів 14 жовтня, поки що виконуються лише внутрішні рейси, в основному зі столиці Індонезії Джакарти.

Щоб поїхати на Балі, іноземні туристи мають відповідати суворим вимогам Covid. Їм необхідно отримати бізнес-візу за 300 доларів (туристичні візи нині не видаються), пройти кілька тестів ПЛР та придбати спеціальне медичне страхування. До того ж вартість авіаквитків вища за звичайну через відсутність прямих рейсів. Навіть повністю вакциновані відвідувачі повинні дотримуватися 10-денного карантину.

Політика Балі щодо іноземних туристів визначається центральним урядом Джакарти, а не місцевою владою на острові. Спочатку карантин був коротшим, але нещодавно був збільшений через побоювання з приводу нової версії коронавірусу Omicron.

Проте є невеличкий промінчик надії – рух внутрішнього туризму. Заповнення готелів на Балі складає близько 35% завдяки відвідувачам з Індонезії. За словами місцевих готельєрів, за вихідні на острів приймає близько 13 000 людей.