Ручна поклажа на рейсах до США буде перевірятися більш строго

Особлива увага буде звертатися на ємності в яких міститься речовини у формі порошку, об’ємом понад 350 мл.

Ручная кладь фото

Починаючи з 30 червня 2018 року, за вимогою Адміністрації транспортної безпеки США, в аеропортах, з яких виконуються регулярні рейси за маршрутами в Сполучені Штати, співробітники служб безпеки повинні вживати більш суворі заходи при огляді ручної поклажі, яку пасажири мають намір взяти в салон авіалайнера.

Насамперед будуть більш пильно звертати увагу на перевезення в салоні літака речовин у вигляді порошку в ємностях об’ємом більше 350 мл, це може бути спортивне харчування, косметична пудра, спеції та інше.

Ці речі співробітники служби безпеки аеропортів будуть додатково сканувати в интроскопах. Якщо порошкоподібну речовину не зможуть ідентифікувати, то його заборонять брати на борт авіалайнера.

Такі правила почали діяти в аеропортах Сполучених Штатів рік тому. Причиною послужило повідомлення про запобігання теракту на борту літака авіакомпанії Etihad Airways, що здійснював рейс з Австралії.

У квітні цього року всі процедури щодо введення нових правил перевірок в американських аеропортах завершені. Тепер аналогічні процедури будуть введені в аеропортах по всьому світу, звідки виконуються регулярні або чартерні рейси в США.

Джерело: www.eurabota.ua