На новорічні канікули Польща ввела режим «свята без продуктів»

Значне зростання пасажиропотоку з України в Польщу в період різдвяних і новорічних свят змушує польські прикордонні служби ввести так званий режим «свята без продуктів».

Генеральне консульство України в польському місті Люблін розповсюдило інформацію про особливий режим, який вводиться польськими прикордонниками на кілька тижнів до закінчення святкування Різдва і Нового року.

Значний пасажиропотік, який традиційно спостерігається в цей святковий період, є підставою для введення деяких обмежувальних заходів щодо дозволу ввезення українськими громадянами в Польщу м’ясо-молочних продуктів харчування, в тому числі і для особистого вживання. Тому рекомендується не мати ці продукти на момент перетину україно-польського кордону.

Також міністерство закордонних справ України наполегливо рекомендує громадянам, які повертаються з Польщі додому, або планують поїздку до Польщі в період з 20 грудня по 15 січня, уникати подорожі особистим автомобільним транспортом.

Для зручної і швидкої подорожі до послуг пасажирів щоденні поїзди, які курсують за маршрутами: Львів-Перемишль, Ковель-Хелм, Київ-Варшава, також інтенсифікувалось автобусне сполучення.

Нагадаємо, раніше ми писали про значне зростання в 2018 році кількості туристів з України, які відвідали Перемишль. За чисельністю вони поступаються тільки мандрівникам з Німеччини.

Джерело: www.eurabota.ua

26.12.2018