Польща будує паркан висотою 2,5 метра на кордоні з Білоруссю

“Влада Польщі вирішила побудувати на кордоні з Білоруссю паркан висотою 2,5 метра. Про це повідомив в Twitter міністр оборони країни Маріуш Блащак”, – передає ТАСС.

«На кордоні з Білоруссю з’явиться новий суцільний паркан висотою 2,5 метра», – зазначив він.

У найближчому майбутньому Блащак планує надати детальну інформацію щодо подальшої участі армії в забезпеченні безпеки кордонів. В даний час задіяно близько 1000 військовослужбовців.

Раніше Польща і Литва закликали Євросоюз вжити більш жорстких заходів щодо Білорусі у зв’язку з міграційним кризою в регіоні, спровокованої Мінськом. З початку року на литовсько-білоруському кордоні затримано понад 4000 нелегальних мігрантів. Це майже в 50 разів більше, ніж за весь 2020 рік.

За даними Міністерства внутрішніх справ Польщі, з початку серпня зареєстровано 2100 спроб нелегального в’їзду в країну з території Білорусі. Прикордонники запобігли 1350 спробам перетину кордону. 780 іноземців були затримані і поміщені в закриті центри.

В кінці травня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна служить бар’єром для переміщення нелегальних мігрантів в сусідню країну, але, з огляду на політичний тиск з боку Заходу, Мінськ може переглянути, чи варто продовжувати це робити.