5 країн створюють фонд підтримки України проти російської агресії

Великобританія, США, Канада, Швеція та Швейцарія створюють партнерський фонд для підтримки України в її боротьбі з дестабілізуючим впливом Росії в південних і східних регіонах країни. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомило посольство Великобританії в Україні.

«Фонд профінансує ряд ініціатив по підвищенню стійкості регіонів, порушених конфліктом, зокрема, надасть технічні консультації регіональним властям і надасть інвестиції для створення нових економічних можливостей і поліпшення доступу до державних послуг на півдні і сході країни”, – йдеться в повідомленні.

Очікується, що Фонд почне роботу в грудні 2021 року. Країни-донори повинні внести 35 мільйонів фунтів стерлінгів протягом трьох років.

У червні Пентагон оголосив, що Київ отримає від США другий пакет військової допомоги на суму 150 мільйонів доларів. Арсенал української армії поповниться радарами, засобами боротьби з безпілотними літальними апаратами, обладнанням для захищеного зв’язку і евакуації поранених з районів бойових дій. Міністерство оборони США заявило, що рішення про надання допомоги було прийнято у відповідь на значний прогрес, досягнутий Україною у реформуванні збройних сил.

Вчора, 24 серпня, Україна відзначила 30-річчя своєї незалежності. Президент Володимир Зеленський влаштував масштабний парад за участю збройних сил країни і з’єднань союзних країн.